مواد لازم:
جو پوست کنده ۲ پیمانه، نخود، عدس، لوبیا چیتی، ماش، لوبیا سفید، لوبیا قرمز و لوبیا چشم بلبلی از هر کدام نصف پیمانه، پیاز متوسط ۲ عدد، پونه کوهی ۱ قاشق غذاخوری، سبزی آش ۱ کیلوگرم، گردوی چرخ کرده ۲۰۰ گرم، کشک ساییده محلی ۱ کیلوگرم، ادویهها شامل نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل، زیره، آویشن و گلپر ساییده شده به مقدار لازم، روغن زیتون ۸-۱۰ قاشق غذاخوری. طرز تهیه: حبوبات را که از شب قبل خیس داده اید، روی حرارت قرار دهید تا به آرامی بجوشد. سپس پیاز خرد شده را به همراه نمک و ادویهها به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد. پس از آن سبزیها را خرد و به آش اضافه کنید. در این حالت، هر چند دقیقه یک بار غذا را خوب هم بزنید تا ته نگیرد. در انتها پونه را به غذا بیفزایید و آن را مرتب هم بزنید تا آش جا بیفتد. کشک ساییده را همراه با یک قاشق مرباخوری پونه در مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید تا آماده مصرف شود. غذا را در بشقاب بکشید و روی آن ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون، مقداری کشک و ۲ قاشق غذاخوری گردوی چرخ کرده و گلپر ساییده شده بریزید و میل کنید. بهتر است پس از صرف آش، چند عدد خرما میل کنید. می توان این آش را بدون کشک و با آبغوره یا سرکه میل کرد.