مواد لازم: روغن زیتون ۱ لیوان، ارده کمتر از نصف قاشق غذاخوری، نخود پخته ۶-۷ قاشق غذاخوری، سیر یک حبه، نمک ۱ قاشق چای خوری، فلفل قرمز نصف قاشق چای خوری، آب لیموترش تازه نصف استکان.
طرز تهیه: تمام مواد را در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا سس یکنواختی به دست آید. در صورت رقیق شدن، یک قاشق غذاخوری نخود پخته را به سس اضافه کنید و مجددا آن را مخلوط کنید تا غلظت مناسبی پیدا کند. این سس بسیار خوشمزه است و پایه سس های دیگر به شمار می آید. از این سس می توان برای تهیه سالاد الویه و سایر سالادها استفاده کرد.
• این سس لینت دهنده دستگاه گوارش است..