مواد لازم:
آلو بخارا، شکر و آب به مقدار لازم.
طرز تهیه: مقداری آلوی درشت شیرین را کاملا شسته و آن را در ظرفی ریخته و آنقدر آب به آن بیافزایید که روی آلوها را بگیرد. سپس با حرارت ملایمی آن را بپزید و مقدار آب را ثابت نگاه دارید یعنی هرقدر از آب تبخیر شد به همان اندازه بیافزایید تا آلوها از هم گسیخته گردد. بعد آن را صاف نمایید و آب آن را بگیرید. به اندازه یک چهارم آب بدست آمده شکر اضافه کنید و بجوشانید تا به قوام آید و از مایه بدست آمده در هر وعده ۱۰۰-۱۵۰ گرم بنوشید.
نکته: اگر در تهیه این شربت به جای شکر از ترنجبین استفاده شود خاصیت لینت بخشی آن بیشتر می شود چون ترنجبین ملین طبع و مسهل صفراست. • این شربت ملین و برطرف کننده تشنگی و دفع کننده صفراست به خصوص برای کسانی که مزاج گرم دارند و در فصل تابستان.