مواد لازم: جو پوست کنده ۱۰۰ گرم، آب۱/۵-۲ لیتر. طرز تهیه: جو پوست کنده و آب را در ظرفی ریخته و بگذارید با شعله ملایم بجوشد تا جو بشکفد ولی زیاد له نشود و لعاب نیاندازد. سپس آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید مواد آن ته نشین شود. آب رقیق بالای آن، ماءالشعیر نامیده می شود که غذائیت آن کمتر بوده و در پاکسازی و خارج کردن مواد زاید از بدن قوی تر است. اگر چیزی از جرم و آرد جو همراه آن باشد غذائیت آن بیشتر و خاصیت دارویی آن کمتر می شود و احتمال ترش کردن آن در معده های سرد بیشتر است. در صورت تمایل می توانید کمی شکر به آن اضافه نمایید.