سعی کنند روزی دو وعده غذا میل کنند زیرا توانایی هضم دستگاه گوارش افراد دارای مزاج سرد و تر کم است اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی کردند مقداری میوه یا سالاد متناسب با مزاج میل .کنند ورزش و فعالیت جسمی منظم توصیه میشود. راه رفتن به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه پس از شام برایشان مفید است. حداقل ۸ ساعت خواب کنند قبل از طلوع آفتاب از خواب برخیزند و از هوا و محیط مناسب لازم دارند سعی مرطوب و خواب و استراحت بیش از اندازه که موجب افزایش سردی و تری میشود پرهیز نمایند پوشیدن لباس مناسب و گرمای کافی به خصوص در هوای مرطوب توصیه می شود.
حمام گرم و خشک سونای خشک برای رفع بلغم مفید میباشد خوابیدن در طی روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب برای آنها بسیار مضر بوده و موجب افزایش بلغم گشته و سنگینی سر و التهاب سینوسها و کند شدن رفتارهای مغزی را موجب میشود.
_برخی از پرهیزهای افراد دچار غلبه سردی و تری
پرخوری مصرف بیش از حد و بدون مصلح انواع فرآورده های لبنی ترشیها و سرکه شور، برنج ،سفید ،عدس سیب زمینی سوپ ،جو میوههای ترش و کال ،نارنگی کیوی ،مرکبات ،هندوانه خیار و تخم ،آن تخم کاهو تخم کاسنی ،نشاسته، قارچ، گوشت گاو انواع گوشت سفید گوجه فرنگی کدو ،خورشی ،کاهو ،اسفناج، غوره، سماق، انواع آلو و آلبالو و . و….
از تمامی غذاها و نوشیدنیهایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر (مخصوصاً در هوای سرد هستند پرهیز و در صورت ضرورت و نیاز حتماً با مصلحات آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنند.
_غذاهای مفید برای افراد دچار غلبه سردی و تری
،آبگوشت گوشت ،شتر ،بره ،کبوتر ،سار ،گنجشک بوقلمون کباب شده، مرغ محلی، میوه های رسیده و شیرین مانند سیب با پوست و ،دانه ،گلابی طالبی، به، نارگیل، خربزه، انجیر ،انگور، خرما، ادویهها مانند ،هل ،دارچین ،زنجبیل ،زعفران فلفل سیاه و قرمز آویشن ،رازیانه ،سیر دانه ،خردل ،موسیر ریشهها مانند ،چغندر ،شلغم، هویج، کلم قمری ترب سیاه و سفید تمامی سبزیهای گرم مانند ساقه کرفس ،نعناع ،ریحان جعفری مرزه ،ترخون تره و ،شوید شنبلیله حبوبات مانند نخود ،گندم لوبیا چیتی و لپه نوشیدنی های گرمی بخش مانند دم کرده دارچین و مقدار کمی زنجبیل، گل گاوزبان اسطوخدوس بذرهای ملین مانند تخم ،ریحان ،خاکشیر ،مرو، خشکبار مانند بادام گردو ،فندق ،پسته مویز ،کنجد ،ارده ،عسل شیره خرما یا انگور.
در صورت استفاده از برنج حبوبات و یا غلات بهتر است از ادویههای گرم مانند زیره سیاه، زیره ،سبز ،زنجبیل دارچین ،هل زعفران و کمی زردچوبه استفاده کنند.